Marga en Geert Kroes 25 jaar horeca - koppel

Het bekendste horeca - koppel van Groesbeek: Marga en Geert Kroes

 

 

Brasserie LaVie Kwalitaria 'Het Centrum'

 

Marga en Geert Kroes 25 jaar horeca-koppel

Gelukkig getrouwd, twee kinderen en samen twee zaken runnen.... als dŠt geen echte liefde is! Marga (46) en Geert (50) Kroes zijn alle twee erg tevreden over hun werk en leven. Ze zitten dit jaar al vijfentwintig jaar in de horeca en zijn sinds zes jaar de eigenaars van het restaurant La Vie en kwalitaria Het Centrum. En hoewel het een druk bestaan is, doen ze tot op de dag van vandaag nog steeds met veel plezier. 

Na een kwart eeuw samen te hebben gewerkt zijn Geert en Marga goed op elkaar ingespeeld en kennen ze elkaar door en door. "Door de jaren heen hebben we elk zo onze eigen bezigheden binnen het bedrijf gecreŽerd", vertelt Geert. "Marga houdt zich bezig met de roosters, de planning en de menukaart en bemoei ik me met de organisatie, uitvoering en boekhouding. Ook de kinderen, Tom (19) en Tessie (17) werken regelmatig mee in het bedrijf. Ze zijn erg betrokken en komen vaak met originele dingen. Maar daarnaast hebben ze zeker nog hun eigen leven". 

Juist omdat Marga en Geert allebei hele verschillende karakters hebben, vullen ze elkaar goed aan. Dat heeft zeker bijgedragen aan hun zakelijke succes. Marga: "Ik kan heel enthousiast zijn, zo erg dat Geert mij soms moet afremmen. Als ik met nieuwe ideeŽn kom, moet Geert daar vaak een tijdje aan wennen. Maar als ik hem dan uiteindelijk heb weten te overtuigen, voert hij ze perfect uit. Hij is heel technisch en doet alles zelf. Ook met de verbouwing van La Vie heeft hij zelf veel gedaan. 

Geert waardeert de spontaniteit van zijn vrouw enorm. "Je ziet dat ook terug in het contact dat Marga heeft met klanten en medewerkers. Ze kunnen bij Marga altijd terecht voor een goed gesprek en dat schept behalve een vertrouwensband ook een stukje gezelligheid. In praktische zaken kan ze soms wel erg precies zijn, bijvoorbeeld met schoonmaken. Dat moet wel helemaal goed en op haar manier gebeuren. Natuurlijk is dat goed, maar soms ook wel eens moeilijk". 

Het personeel van La Vie en Kwalitaria 'Het Centrum'

Marga en Geert zijn bede erg tevreden met het team waarmee ze samenwerken. We hebben het gewoon keileuk met elkaar, vertelt Marga. En dat moet ook; we zijn hier elke dag en het moet wel gezellig zijn anders hou je het niet vol. En als het team enthousiast is en het naar zijn zin heeft, dan merken de klanten dat meteen. Uiteindelijk wil je natuurlijk dat de gasten zeggen dat ze een leuke avond hebben gehad. Daar doe je het voor!

 

 

Een stukje geschiedenis....

Een kwart eeuw gelden opende het echtpaar Marga en Geert Kroes restaurant "De Luifel" in Groesbeek. De echte Groesbekers zullen zich dit goed lopende restaurant in de Margrietstraat nog goed weten te herinneren. Als eerste grillrestaurant in Groesbeek en omstreken, was het restaurant ontzettend populair. Het horecakoppel had vanaf het begin erg veel plezier in hun werk en wilden er na 5 jaar eigenlijk wel iets nieuws bij. Dat was het moment waarop ze cafetaria 'Het Centrum' kochten en de daarnaast gelegen croissanterie "la Vie' aan de dorpsstraat. Marga: "We vonden het ontzettend leuk, maar we hadden ook inmiddels twee kindjes gekregen. Om dat te combineren met drie zaken was toch wel een beetje erg druk. En daarom hebben we toen De Luifel verkocht. 

Hoewel zowel croissanterie 'La Vie' als 'Het Centrum' inmiddels was erkend als Kwalitaria erg goed liepen en Geert en Marga hun handen vol hadden, bleef er na de verkoop van De Luifel toch een gemis bij Marga. Ze vertelt: "Ik mistte voornamelijk het contact dat je hebt met mensen in een restaurant, maar ook de uitdaging om elke keer weer met een originele en goede meunkaart te komen. "En dus besloten ze het gedeelte achter de croissanterie erbij te trekken en daar een restaurant van te maken. Marga: Aanvankelijk hadden we voorin de zaak de croissanterie en achterin de zaak het restaurant met 55 zitplaatsen. Maar het duurde niet lang voordat we ook de zaak voorin moesten dekken voor de avond, omdat het restaurant vol zat. Uiteindelijk hebben we zes jaar geleden de hele boel verbouwd en er een nieuw restaurant van gemaakt.  En 'La Vie' heeft vandaag de dag 60 zitplaatsen.

 

@ Tekst en foto's komen uit het blad Brasserie La Vie