Het Oorlogsdagboek van Mej. P Dozy over de periode 9 april 1945 Slot

 

Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten...

 

Terug naar bladzijde 293

Terug naar de inhoud

Naar bladzijde 295

45C - Schrift-2 Slot

blz 294

vlak achter 't front zit en dat 't eigenlijk nog niet vrijgegeven is. Lien begrijpt nu ook wel dat het hier nog geen oord v. Henk is. Een p. dagen geleden verloor de zoon v. post Cillesen zijn eenen been door een mijn, daarvoor 4 menschen en 4 kinderen gedood door idem en een p. weken geleden vloog een Eng. generaal die even met zijn jeep op den kant v.d.weg kwam, in de lucht. Onze "wandelingen" gaan dan ook niet verder dan 't noodzakelijkste, ook al - behalve de handen vol werk - omdat ik het huis niet graag alleen laat. De schuur heeft geen deuren en ligt vol rommel, de achterdeur is op de plaats van de keukenachterdeur gezet, maar sluit natuurlijk niet, nu heeft v.d.Laan die deur met iets vastgezet, een ijzeren buis; maar degelijk is 't natuurlijk niet.
[vel 3]

Laat ik de brief niet te lang maken vanwege de tijd. Jullie zou wel alles willen weten, hoe dit en hoe dat is, dus nog een korte opsomming, met voorbehoud dat enkel een klein deel v.d. rommel doorzocht is.
Jullie slaapkamer: groote kast zonder spiegel - die kamer lijkt wel door flinke scherven getroffen - beddetafeltje, ronde stoeltje, bankje en toilettafel - vond van opzetje nog alleen 't spiegeltje - stoel, tafel en ik meen alletwee de stellen overgordijnen. Ook de gordijnen v. Ineke's kamer zijn er nog; Ineke's kamer onontgonnen terrein, hoop daar nog veel terug te vinden.
Serre: bureau, schommelstoel, Win{d}sorchair.
Tuinhuis: 2 tafeltje stoelen, kastje - 2 tuinstoelen, alle banken.
Blauwe borden gang, Hinl. stoel, lantaarn, platen gedeeltelijk. Salontafeltje ronde, doofpot, theetafel, lage stoe{l}tje jullie slaapkamer.
Ik moet afbreken en eindigen, doch nog even dit: Elly's huis is door v.Soest in gebruik genomen, wat er nog in is, zal ik nog onderzoeken, maar 't huis v. Vos was totaal leeggehaald, heb het gezien.

[achterzijde vel 3]

Wat wij hier van haar hadden is ook weg. Moeilijk is dat vooral het tuingerei weg is. En dan hebben we het probleem van de deuren die ontbreken, wat met al die gebroken ruiten een heidensche tocht maakt. We hopen de deuren in de stellingen terug te vinden, daar werden ze voor gebruikt. Wij hebben tenminste onze twee voordeuren nog.
Hoe is het met Zus' grieperigheid?
In R.stein heerschte maag-ingewand griep, had er ook een tikje van. De v. Tilborgs allerhartelijkst met afscheid, en gaven allerlei mee.
Met heel veel hart. gr. aan je allen,
je
Nelly

Bewaar je deze brief?

{Einde tekst 45C}

 

Terug naar bladzijde 293

Terug naar de inhoud

Naar bladzijde 295