Schoolfoto's en klassenfoto's door de jaren heen van de Jenaplan CBS Adelbrecht Windekind.

Prachtige foto uit ik denk 1974 of anders uit 1973. Feit is wel dat toen deze foto werd gemaakt er zeer veel zieken waren. Er zaten veel en veel meer kinderen in de klas dan er eigenlijk op staan. Wel nu de foto zoals gezegd dateert omstreeks 1973/1974. Als het goed is herken ik nog alle namen. Op de bovenstaande foto zie je kinderen die toen in klas 3 of 4 zaten, Want het was 1 lokaal die verdeeld in twee klassen zaten. De volgende personen herkennen we op de foto:

 

Onderste rij van links naar rechts Rentate Jonker, Elly Kersten, Bea Claus en Gerda Bruinsma. Deze kinderen zaten allemaal in de derde klas. Middelste rij van links naar rechts Astrid Jonker, Brigitte Daamen, Meester Klaas Salentijn en Michel Janssen. Astrid en Brigitte zaten in klas vier, Michel zat in de derde klas. Bovenste rij van links naar rechts Bram Kosman, Erik Schuit, Bennie Janssen en Frank Lolekema? Alleen Frank Lolekema zat in klas drie de anderen zaten in klas 4. Dus op de foto ziet u 6 kinderen van klas drie en 5 kinderen van klas vier. Dus in totaal 11 kinderen de andere rest was helaas ziek, waarschijnlijk door een griepepidemie. 

Ga met de muis over de bovenstaande foto en u zie in welk klaslokaal de bovenstaande geportretteerde kinderen hebben gezeten in het schooljaar 1973/1974

 

Voor meer aanvullende informatie over de bovenstaande foto kunt u mij mailen