Canadese Militaire erebegraafplaats Groesbeek

 

Het adres van de Canadese Militaire kerkhof luidt: 

Commonwealth War Graves Commission
Zevenheuvelenweg 38 
6561ES Groesbeek
024-3974796

 

Aankondiging evenement in Groesbeek van 2 tot 16 mei 2020:

THE FACES To GROESBEEK

   

Op 24 maart 2019 was de stichting faces to graves te gast bij omroep Berg en Dal

Deze stichting doet onderzoek naar de persoonsgegevens van gesneuvelde Canadese militairen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op deze manier hebben zij veel contacten kunnen leggen met familieleden van de overleden soldaten. Maar ook details over de manier waarop onze bevrijders zijn omgekomen.Het begin van het project, van de uiteindelijk drie Erevelden van de Canadezen, is Groesbeek. Er zijn aangrijpende verhalen bij.

 

 

Ter herinnering aan Jacob Henry Wolfe.

De foto is genomen op 24 december 2018 op het Canadese militaire ereveld te Groesbeek tijdens de traditionele lichtjesavond, deze mensen mogen niet vergeten worden uiteindelijk hebben ze onze vrijheid weer teruggegeven.

------------------------------------------------

De Bron van de foto is afkomstig van DIANA VENIS-KERKHOVEN

 

 

Het Canadese militaire ereveld wordt een digitaal monument!!

De Stichting Faces To Canadian War Graves Groesbeek, onder voorzitterschap van Alice van Bekkum, wil een digitaal monument oprichten voor alle gesneuvelde militairen die begraven liggen op het militaire ereveld in Groesbeek. Dat is een enorm karwei, maar gelukkig hebben zich al enkele vrijwilligers aangemeld om dit project te ondersteunen. Wilt u meer weten over dit project klik dan op bovenstaande foto. Wilt u een steentje bijdragen, neem dan contact op via: info@facestograves.nl

 

Dodenherdenking 4 mei 2017

 

In memory of Jacob Henry Wolfe.

Voor meer informatie kunt u op de bovenstaande foto klikken.

 

Het militaire Canadese Kerkhof te Groesbeek gefilmd met een Drone.

Klik op de bovenstaande foto om de video die 48 seconden duurt te bekijken.

 

All grafstenen (dit weet ik niet helemaal zeker of dit zo is) van de Canadese soldaten op de Canandese Millitaire erebegraafplaats te Groesbeek

Door op de bovenstaande foto te klikken kunt u alle grafstenen bekijken van Canadese soldaten die op dit ereveld liggen begraven.

 

Sinds maart 2011 is er een boek uit dat gaat over historie van het Canadese begraafplaats en de Zevenheuvelenweg  te Groesbeek. Wilt u meer weten klik dan op de onderstaande foto. 

 

Herdenking op het Canadese Militaire ereveld te Groesbeek 3 mei 2015

 

Supertip: Het oorlogsdagboek van Mej. P. Dozy.

Op zaterdag 2 mei j.l. is het eerste exemplaar over het oorlogsdagboek van Mej. Petronella Dozy door dhr. Scharp (Petronella Dozy was een oud tante van dhr Scharp) overhandigd aan burgemeester Keerewer.

 Het oorlogsdagBoek is in het bevrijdingsmuseum van Groesbeek  te koop, voor meer info hierover kunt u mailen naar: info@bevrijdingsmuseum.nl

Geachte Lezer/Lezeres

Klik op de bovenstaande linker foto om het schitterende ruim 350 pagina's tellende oorlogsdagboek van Mej. Petronella Dozy te lezen.  De periode die in dit dagboek wordt beschreven is van mei 1940 - 1945 (en iets later.) De gebeurtenissen spelen zich grotendeels in Groesbeek af.

Klik op de rechtse foto om naar het oorlogsdagboek van Petronella Dozy in boekvorm te gaan

 

 

Voor meer informatie over deze Canadese helden kunt u klikken op de onderstaande foto.

 

De Canadese militaire erebegraafplaats te Groesbeek op 2 mei 2015

 Grote herdenkingsdienst op de militarie erebegraafplaats in Groesbeek.

CANADIANS FIND LOST GRAVE in Groesbeek, Holland - VICTORY IN EUROPE TOUR 2010

Canadian War Cemetery is de laatste rustplaats voor 2617 gesneuvelde militairen, waarvan het grootste deel Canadezen, uit de Tweede Wereldoorlog. Dit prachtig gelegen " War Cemetery " is gelegen aan de Zevenheuvelenweg in de Nederlandse gemeente Groesbeek. De begraafplaats wordt onderhouden door de Commonwealth War Graves Commission

 

 

De geschiedenis van de Canadese militaire erebegraafplaats Groesbeek

Op deze plek liggen veel jonge Canadezen (en nog wat andere nationaliteiten) begraven, die tijdens de Tweede Wereldoorlog hun leven gaven voor onze bevrijding. Met name liggen hier Canadezen die tijdens operatie Veritable (die op 8 februari 1945 van start ging) het leven lieten. Aan de hand van deze webpagina probeer ik een z'n goed mogelijke beschrijving van dit kerkhof te maken. Mocht u aan of opmerkingen hebben over deze webpagina, dan kunt u door middel van een mailjte  mij hierop attenderen aanvullingen voor deze webpagina zijn natuurlijk ook welkom. 

De webmaster van Groesbeek het dorp der verrassingen Michel Janssen http://www.geschiedenisgroesbeek.nl

Klik op deze link om een berichtje in mijn gastenboek te schrijven