Indrukwekkende en emotionele herdenking op 3 mei 2005 op het Canadese militaire ereveld te Groesbeek, ter gelegenheid van de zestigste bevrijding van Nederland 

 

TERUG NAAR DE BEVRIJDING VAN GROESBEEK

Naar de Engelse Versie
Dodenherdenking 2005 op Canadese militaire erebegraafplaats te Groesbeek
Naar de grote herdenkingsdienst uit mei 1980 op de Canadese militaire erebegraafplaats te Groesbeek
Op 3 mei 2005 vond er op de Canadese militaire erebegraafplaats te Groesbeek een indrukwekkende en emotionele herdenking plaats. In het kader van zestig jaar bevrijding in Nederland. 

Ter gelegenheid hiervan werd een grote emotionele herdenking gehouden voor de Canadese en andere militairen die tijdens het laatste oorlogsjaar van de Tweede Wereldoorlog op vaan veel te jonge leeftijd hun leven gaven. Veel van hen liggen op het Canadese militaire ereveld te Groesbeek, als bewijs dat het niet voor niets is geweest en dat we dank zij hen onze vrijheid en democratie terugkregen.  

Van de vele hoogwaardigheidsbekleders op deze wat druiligere dag waren onder andere Hare Majesteit Koningin Beatrix, m.r Pieter van Vollehoven en prinses Margriet. Tot slot dank ik alle veteranen die op deze indrukwekkende herdenking aanwezig waren. Tenslotte hebben deze veteranen samen met de gevallenen die op dit militaire kerkhof begraven liggen en alle andere militairen onze vrijheid terug gegeven. All the people of the Netherlands thank all the veterans to give their lives for us en to give us the freedom back. Thank you so much boys.

De webmaster van Groesbeek het dorp der verrassingen Michel Janssen http://www.geschiedenisgroesbeek.nl

 

 

 

Top