Een familie uit De Hord 

Vooral de bewoners van De Stekkenberg hebben en bijzonder stempel op het dorp gedrukt. Het moet een kleurrijke gemeenschap zijn geweest: muzikaal, vrolijk én licht ontvlambaar. De stekkenbergers stonden wijd en zijd bekend als bezembinders, houthakkers, venters, stropers, en houtdieven. Bij nader inzien blijkt De Stekkenberg te bestaan uit verschillende buurten met een geheel eigen karakter. Er was duidelijk verschil tussen De Schrouwenberg, de Baon, De Dries en De Leppert, De Galgenhei en De Siep en, de armste buurt, De Hord waar, zoals we eerder vertelden, een aantal gezinnen onder zeer primitieve omstandigheden woonden. Enkele van deze gezinnen verhuisden later naar het woonblok 'De Knots', later bekend onder de naam 'De tien geboden'. 

Op de foto zien we een gedeelte van dit woonblok, in die tijd bewoond door de weduwe Dot de Vuurbal, de familie M. Janssen-Bons, de familie Willem Leenders (Baolleman) en de familie Jaap Driessen (Jepke en Diena van de Wilde zien Teunt). 

Het gezelschap op de bovenste foto viert de vijftigjarige bruiloft van Mattes Janssen en Gertruida Bons op 25 november 1924. De beschrijving van de personen begint op de voorste rij rechts bij de bruid,  Truitje Bons; links van haar zit de bruidegom Mattes Janssen (de Schietert). Het meisje in de witte jurk is Truus Wijers, dochter van Toon Wijers, later gehuwd met Wim Liebers (Wim d'n Hit). Dan Derk Janssen (Det de Vuurbal). De vrouw met zwarte jurk en witte kraag is Trui Weijers-Janssen (van de Schietert), gehuwd met Toon d'n Bul. Voor haar staan haar kinderen Hanne Wijers (d'n Bles) en Jan Wijers (d'n beef-Bul). De jonge vrouw in witte jurk is Miene Liebers (dochter van Bemmel zien Miene). Geheel links staat Thies Janssen (Thies de Schietert). De man met de hoed is Willem Janssen (de Schietert), gestorven in de oorlog op Dekkerswald. De man met de gepluimde pet is Thies Peters; onder de volgende grote pet staat Gerrit Koenen (van Paoke). Het meisje dat voor hem staat is Marie Liebers (van Bemmel) later gehuwd met W. Thijssen (de Mel) en vertrokken naar Canada. Links van de zwarte hoed is half zichtbaar Herman Kersten (Herman van Haarmen Jan). De man met de zwarte hoed is Willie Eijkhout (Wielie van d'n Eike ziene Det). Voor hem staat zijn vrouw Anna Eijkhout-Koene (van Paoke). Op haar arm haar zoontje Thé. Achter de muts van het kind is half zichtbaar Jan Koenen (Jan Paoke). Dan het hoofd van Nel Koenen-Janssen (Nel de Schietert). De vrouw in het zwart is Miene Liebers-Janssen. De lange man rechts van haar is H. Peters (Haand de Wilde). Voor hem staat Trui Zwitserloot-Liebers, op haar arm Truus Zwitserloot. Na het overlijden van haar man Hans Zwitserloot is ze getrouwd met Wim Jacobs (d'n Balk). De jonge man met pet voor haar is Mattes Liebers (van Bemmel zien Miene). Naar rechts, de oudere vrouw, staat de echtgenote van Hend Peters (van de Wilde) De man met zwart pak en zwarte pet is de broer van de bruid, Jan Bons (Knapheidepad). Naast hem in grijs pak Toon Wijers (Toon van Jan d'n Bul), echtgenoot van Trui Wijers. Achter hem, met snor en das, Jan Gerrits (de Foeks). De vrouw geheel rechts is H. Kersten-Janssen (Hanne de Schietert). Rest nog de drie kinderen rechts op de voorgrond: het jongetje voor de bruid is Jan Kersten (Jan van Haarmen ziene Jan), het jongetje naast hem is G. Peters (Gerrit van Petje Poepe) en zijn zusje T. Peters (Truus van Petje Poepe). Waarschijnlijk was een van de voorvaderen van de familie Peters een Duitse trekarbeider. Deze arbeiders werden 'Poepen' genoemd.  

Bovenstaande tekst met foto komt uit het boek: Groesbeek een beeld van een dorp