Groesbeek Actief

Jaarlijkse bevrijdingsmarkt in Groesbeek

 

Voor de actieve bezoeker is er genoeg te doen. Van een verfrissende duik in het zwembad tot golf en op een 18 - holes golfbaan, van een bezoek aan een attractiepark  tot lange wandeltochten. Trek uw wandelschoenen aan en ontdek hét wandelgebied bij uitstek. Of stap op uw stalen ros. Groesbeek is een uitdaging met veel 'vals plat'. Het NK- wielrennen en NK- Moutainbike werden niet voor niets in deze gemeente gehouden. De minder geoefende fietser kan echter ook gemakkelijk uitwijken naar vlakkere wegen. Voor de beroemde Zevenheuvelenweg moesten fietsers en wandelaars wel van goeden huize komen om deze "kuitenkraker"  de baas te zijn. De tienduizenden Vierdaagsewandelaars die hier elk jaar een medaille verdienen kunnen het u vertellen. Wilt u de Vierdaagse in uw eigen tempo lopen? Met de Alledaagse loopt u het hele jaar door in het Vierdaagse-spoor. Aan de hand van een praktisch wandelboekje., voorzien van duidelijk kaartmateriaal, route-aanwijzingen, een overziht van al het moois onderweg en natuurlijk een stempelkaart kunt u de Vierdaagse alle dagen van het jaar lopen. In de omgeving zijn tal van uitgezette fiets - en wandelroutes, waarbij de Via Romana (een door de Romeinen aangelegde heerbaan) van Nijmegen naar het Duitse Xanten, als historische ontdekkingsreis bijzondere charme heeft.

 

De Golfbaan het Rijk van Nijmgen

Bij het VVV Agentschap Groesbeek zijn vele (bewegwijzerde) wandelfiets en mountainbikeroutes verkrijgbaar. Zo is er bijvoorbeeld de wandelserie Wandelen in Groesbeek. Deze serie bestaat uit 6 wandelboekjes. In elk boekje treft u een uigebreide routebeschrijving aan, alsmede informatie over het gebied waar u doorheen loopt. 

 

 

De route is tevens op een plattegrondje ingetekend. Maar ook het Pieterpad, het lange Afstand Wandelpad, dat loop van Pieterburen naar de St. Pietersberg, komt door de "Diamant tussen de heuvels" 

Jaarlijks kunt u kennismaken met de vele evenementen die in de gemeente worden georganiseerd, zoals de kermis, de koetsentocht, de jaarmarkt, de braderie rondom de Zuid molen en de doortocht van de Internationale Wandelvierdaagse Nijmegen. Voor de actuele data kunt u terecht bij het VVV Agentschap Greosbeek. 

 

 

De jaarlijkse kermis van Groesbeek begint altijd  op de eerste zondag van September

 

Terug naar pagina 6 Pagina (Intro -1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15-16  )

Naar pagina 8